Terug naar nieuwsbrief
 
 
 
Tijdelijke explosieve toename van aanvragen verwijdering gasaansluiting
 
 
  Deze maand zagen we bij Mijn Aansluiting een grote toenamen in het aantal aanvragen. Wat deze piek in aanvragen veroorzaakt heeft is de 100/0 regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De regeling maakt dat het per 1 maart gratis is om een gasaansluiting definitief te laten verwijderen.

'Economische Zaken en Klimaat' heeft besloten dat klanten die van het gas af gaan hier niet zelf meer voor hoeven te betalen. De kosten worden nu verdeeld over alle klanten die nog gas gebruiken. De nieuwe regeling is belonend voor de klanten die in het kader van de energietransitie van het gas af zijn gegaan. Het wegnemen van de kosten is een tijdelijke regeling. De regeling geldt tot 2023. Hierna zal in de nieuwe energiewet de kostenverdeling definitief worden geregeld.

De populariteit van de regeling zien wij terug bij Mijn Aansluiting. Tot begin deze maand was het aantal aanvragen voor het verwijderen van een gasaansluiting relatief stabiel, met een licht afnamen sinds het bekend werd dat de kosten verbonden aan het verwijderen van een aansluiting zouden verdwijnen. Onderstaande afbeelding laat het aantal aanvragen zien in de eerste 11 weken van 2021, waarbij de regeling in week 8 is ingegaan.


Op onze website staat een kort filmpje over het verwijderen van een gasaansluiting en wat hier allemaal voor de consument bij komt kijken.
 
 
  Terug naar nieuwsbrief  
 
 
 
 
Informatie
 
Mijnaansluiting.nl
Nieuws aanleveren
Klantenservice
 
Contact
 
 
 
 
 
Informatie
 
Mijnaansluiting.nl
Nieuws aanleveren
 
Klantenservice
 
Contact